Monday 12 October 2009

Quinteto Novitango‏ e Andre Maia






O QUINTETTO NOVITANGO e Andre' Maia (Canto) apresentam Tangos argentinos.
POLYCHORO PANDOU, Karaiskaki,28, Psyrri ( ao lado do bar LA CUBANITA).
Novissimo espaco de Cultura e Lazer, bem no centro de Atenas.

TANGOS DE Gardel e Piazzolla numa noite quente, (demonstracoes de tango, ao vivo).
Todas as Quartas-Feiras pelas 21H30.
RESERVAS: 210.3314601/2.


*********

To κουιντέτο Novitango (www.novitango.gr) επανέρχεται δυναμικά με ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει διαφορετικές διαδρομές του tango στον 20ο αιώνα από το Buenos Aires στην Ευρώπη σε μια παράσταση που αναδεικνύει ανθρωπολογικές και μουσικολογικές εξελίξεις του Tango μέσα από το τρίπτυχο μουσική-χορός τραγούδι.

Στο νέο αυτό ρεπερτόριο αυτό περιλαμβάνονται έργα από την προηγούμενη δουλειά του γκρούπ όπως έργα της πρώτης περιόδου του tango (Lorenz, Gardel), της δεύτερης περιόδου κατά την δεκαετία του 50 (Pugliese, Delmarco, Disarli) και της τρίτης περιόδου με το Nuevo tango του Α.Piazzolla (της δεκαετίας ’60 και ’70) . Τέλος στο ίδιο πλαίσιο παρουσιάζονται έργα Αργεντίνων συνθετών που στις μέρες μας ζουν και διαπρέπουν στο Παρίσι ενδύοντας τον νέο Tango με σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης (Sanchez, Μederos)

Το γκρουπ απαρτίζουν οι Αναστασία Γεωργάκη (ακκορντεόν, επιμέλεια προγράμματος), Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα, ενορχήστρωση), Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο, ενορχήστρωση) και ο Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο).

Στο τραγούδι o ταλαντούχος Πορτογάλος τραγουδιστής-ηθοποιός Andre Maia που εμφανίζεται πρώτη φορά με το γκρούπ..

Στο χορό συνοδεύουν το γνωστό χορευτικό ντουέτο από την Αργεντινή Fabien Ballejos –Τζίνα Νικολίτσα (www.felinotango.gr).

Το πρόγραμμα θα ξετυλιχτεί σε διάφορα επεισόδια κάθε Τετάρτη όπου θα παρουσιάζεται το διαχρονικό ταξίδι του τάνγκο σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα) και την εξέλιξη του ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες.



Κάθε Τετάρτη στις 21.30

Πολυχώρος Pandou

Καραισκάκη 28, Ψυρρή.



Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3314601-02

E-mail Πληροφοριών: info@pandou.gr

No comments: