Friday 20 March 2009

Αγαπητοί φίλοι!

Σ’ αυτή την πρώτη επαφή μας φέτος μαζί σας, θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε σε όλους ένα Ευτυχισμένο και Καλό 2009, με υγεία, ειρήνη και χαρά.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου μας, που ελπίζουμε θα έχουν την αμέριστη συμμετοχή σας.

1) Συμμετοχή σε πρόγραμμα παραμονής πορτογάλων μαθητών στην Ελλάδα – στα πλαίσια σχολικών ανταλλαγών, θα βρίσκονται στην Αθήνα, από 4 έως 13/4, καλεσμένοι από ένα λύκειο του Δήμου Ιλίου, περίπου 25 πορτογάλοι νεαροί, που φοιτούν σε Ωδείο της πόλης Βίλα Ρεάλ. Το πρόγραμμα της παραμονής τους συμπεριλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες στο χώρο του τραγουδιού και του χορού, όπως π.χ. μια παράσταση που θα γίνει στις 8/4 και θα ακολουθηθεί από ένα δείπνο.
Ο Δήμος Ιλίου ήρθε σε επαφή με το Σύλλογό μας, ζητώντας την συμμετοχή μας σ’ αυτό το πρόγραμμα. Με σκοπό την διάδοση της κουλτούρας μας, αποφασίσαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να συμμετάσχουμε στο δείπνο που θα παραθέσει ο Δήμος Ιλίου στους συμμετάσχοντες στο πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφερθούν μερικά πορτογαλικά κρασιά και παραδοσιακά μεζεδάκια. Έτσι, δίπλα στην ελληνική κουζίνα, θα υπάρξει και μια πορτογαλική ‘νότα’. (Μέρος από τα κρασιά που θα σερβιριστούν θα είναι προσφορά του κ. Πρέσβη Alfredo Duarte Costa).
Ο Δήμος Ιλίου μας ζήτησε επίσης να πληροφορήσουμε τα μέλη μας ότι όσοι Πορτογάλοι το επιθυμήσουν μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν την παράσταση και να παραβρεθούν στο δείπνο. Η παράσταση θα γίνει στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Μελίνα Μερκούρη’ στο Ίλιον (Πλατεία Αγ. Φανουρίου) στις 20.00h και το δείπνο γύρω στις 21.30h. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήσετε απευθείας με την κα. Χριστίνα Μιλιόρη, 10.00 h με 12.00h, στο τηλέφωνο 2102637395.

2) Εκδρομή στην Επίδαυρο – ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει μια εκδρομή στην Επίδαυρο, την Κυριακή 26/4, ως εξής:
8.30 h -Αναχώρηση από Πειραιά (μπροστά από την πλαϊνή πόρτα του
σταθμού του Ηλεκτρικού - προκειμένου να φύγουμε στην ώρα μας,
παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να βρίσκονται εκεί από τις 8.15h)
Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής: αναχώρηση από Επίδαυρο στις 17.00h,
και άφιξη στον Πειραιά γύρω στις 20.00h
Διάρκεια της κάθε διαδρομής: περίπου 2.30h με 3.00h

Τιμές:
Μέλη του Συλλόγου – € 10 (θα πρέπει να έχουν πληρώσει τη συνδρομή
του 2009, πράγμα που μπορεί να γίνει εκείνη την ημέρα)
¶λλα άτομα – € 15
Η τιμή συμπεριλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης.
Η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους είναι προαιρετική, και θα πληρωθεί από τον καθένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τιμή των εισιτηρίων είναι η εξής:
Παιδιά, νέοι έως 18 ετών, φοιτητές – δωρεάν (οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους φοιτητική ταυτότητα)
Ενήλικες : 6 €
¶τομα 3ης ηλικίας : 3 €
Το εν λόγω εισιτήριο περιλαμβάνει την επίσκεψη σε:
· Θέατρο Επιδαύρου
· Αρχαιολογικό Μουσείο
· Περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο
Σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησαν, η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους διαρκεί περίπου 1.30h.
Θα ακολουθήσει φαγητό, σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Νομίζουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για συναναστροφή, επομένως καλό θα ήταν να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι από μας γίνεται. Τα έξοδα φαγητού επιβαρύνουν τον καθένα.
Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τα πάντα όσο γίνεται καλύτερα, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 15/4.

3) Γενική Συνέλευση και Εκλογές για το Δ.Σ.– θα διεξαχθούν την Κυριακή 31/5, στις 17.00h, σε αίθουσα της Πρεσβείας μας στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 23, Αθήνα), που τέθηκε στην διάθεση του Συλλόγου για παρόμοιες περιπτώσεις, πράγμα για το οποίο ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πρέσβη Alfredo Duarte Costa).
Είναι πλέον καιρός να καλέσουμε τα μέλη μας σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να κάνουμε έναν απολογισμό όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια και να εκτιμήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον.
Θεωρούμε ουσιώδη την συμμετοχή σ’ αυτή τη διαδικασία όσων περισσότερων μελών γίνεται, έτσι ώστε μέσω διαλόγου να αναδειχθούν νέες ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν στην καλυτέρευση των δραστηριοτήτων μας.
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε πως πιστεύουμε εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο (πέρα από το ότι θα μας έδινε μεγάλη χαρά) να υπάρξουν άλλα άτομα _και κυρίως νέοι άνθρωποι_ διατεθειμένα να συμμετέχουν πιο άμεσα και ενεργά στο Σύλλογο, και συγκεκριμένα θέτοντας υποψηφιότητα για θέσεις στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι με τις ιδέες, την πρωτοβουλία και την ενεργητικότητά τους θα μπορούσαν να προωθήσουν και να δώσουν νέα πνοή στις δραστηριότητές του.
Ζητάμε λοιπόν τη συμμετοχή όλων των μελών σ’ αυτή τη διαδικασία _και όχι μόνο όσον αφορά την παρουσία σας, μα και για να θέσετε υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση, υποψηφιότητας αλλά και ψήφου έχουν όσα μέλη είναι ταμειακά εντάξει (η πληρωμή της συνδρομής του 2009 μπορεί να γίνει επί τόπου, την ίδια μέρα).
Ελπίζουμε ότι θα είσαστε κοντά μας!!

4) Μαθήματα Πορτογαλικών – όπως κάθε χρόνο, γίνονται μαθήματα Πορτογαλικών, όπου μπορούν να φοιτήσουν τα μέλη του Συλλόγου μας. Ακολουθεί μήνυμα του καθηγητή μας:

1 comment:

Anonymous said...

Η παράσταση των μαθητών του Ιλίου και της Βίλα Ρέαλ, της 8ης Απριλίου (σημείο 1), ήταν φοβερή σε ποιότητα και ζωντάνια, ζεστή και πολύ συγκινητική. Ένωσε δύο από τα άκρα τις Ευρώπης, δύο λαούς που, παρά τις ομοιότητές τους, έχουν παραμείνει, κατά κάποιον τρόπο, άγνωστοι ο ένας στον άλλο.

Προφανείς και οι διαφορές που δίνουν τη γοητεία που οι μεν βρίσκονται στους δε.

Μπράβο τους!

Mário Vilar

Αθήνα